Bestuur Natuurpunt Boven-Schelde

Willem AudoorVoorzitter

Willem Audoor

Als kind van de Vlaamse Ardennen geboren en in 1986 uitgeweken naar het landelijke Zevergem.Toen lid geworden van de plaatselijke Wielewaalafdeling De Stern, daarna bestuurslid van Natuurreservaten Boven-Schelde en na de fusie tot Natuurpunt Boven-Schelde aktief als conservator te Zevergem.Mijn aandachtspunten zijn er eerder van meer praktische aard met focus op ledenwerving, sponsoring, feestelijkheden zoals een bbq en we-uitstapjes organiseren.  Fondsenwerving is ook zeker een aandachtspunt en belangrijk voor een goede werking van de afdeling en vooral het verwerven van meer Natuur.

Contact: willem.audoor@telenet.be, Mobiel: 0487 720 810  

 


Jan VerhoeyeSecretaris

Jan Verhoeye. Jan (voor alle duidelijkheid: rechts op de foto) groeide op in De Pinte, waar hij als tiener in de jaren 70 de Scheldevallei ontdekte, toen nog vol Zomertalingen en Rietzangers... Hij maakte er ook kennis met de Stern, de lokale natuurvereniging. En was van toen af verkocht! Zijn actieterrein verbreedde en reikte van de taiga tot het tropische regenwoud. Maar de Scheldevallei bleef "zijn eerste lief". Jan zetelt als vertegenwoordiger van Natuurpunt in de Gaverse MINA-raad.

Contact: jan_verhoeye@hotmail.com, Mobiel: 0474 277 822


Luc VerstraetenFinancieel Beheerder

Luc Verstraeten. Luc heeft Natuurpunt leren kennen sinds hij in Bottelare neergestreken is. Hij werkt binnen de afdeling logistiek mee aan activiteiten en tracht zijn medebestuurders in te tomen bij kleine en grote uitgaven. Ecologie en duurzaamheid gaan privé hand in hand. Verder tuiniert Luc zeer graag en kweekt biologische groenten en fruit. En reizen doet hij ook graag….

 Contact: luc.verstraeten13210@telenet.be, tel: 09 362 81 67

 


Koen De WitteVerantwoordelijke Beheer

Koen De Witte. Koen heeft een brede interesse in natuur. Als conservator gaat zijn aandacht binnen de afdeling vooral naar de beheerwerkgroep en naar contacten met terreinbeheerders. Ook is hij actief als aankoper van nieuwe reservaatspercelen met de bedoeling in de Scheldevallei grotere blokken natuur veilig te stellen voor de toekomst.

 Contact: koendewitteg@gmail.com, Mobiel: 0473 637 659

 

 

 Verantwoordelijke Studie

Deze functie staat recent vacant! Wil jij deze functie opnemen? Richt je verzoek of vragen naar één van de bestuursleden of een mailtje naar groenlinkbovenschelde@gmail.com.


Walter GalleVerantwoordelijke Beleid

Walter Galle. Walter heeft een algemeen natuurhistorische belangstelling en  in het bijzonder voor landschapsecologie. Hij werkte na een periode van meer dan 28 jaar als voorzitter van Wielewaalafdeling De Stern intens mee aan het realiseren van de fusie tussen De Wielewaal en Natuurreservaten, die een feit werd in december 2001. Walter is afgevaardigde in de algemene vergadering van Natuurpunt en volgt het thema beleidswerking op. Hij heeft voor Natuurpunt zitting in de Bekkenraad Boven-Schelde en in de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur in De Pinte. Voorts werkt hij binnen de afdeling mee aan de redactie van de Groenlink en is hij natuurgids.

Contact: waltergalle@gmail.com, Mobiel: 0499 949 087


Verantwoordelijke Educatie

In te vullen vacature - Ben jij ons nieuw bestuurslid?

 

 

 


Peter BreyneVerantwoordelijke Kern Gavere

Peter Breyne. Peter heeft een brede interesse in natuur en milieu. Alhoewel zonder specifieke passie voor een bepaalde soortengroep, zal je hem eerder naar de grond zien turen dan naar de lucht. En hij wordt onweerstaanbaar aangetrokken tot poelen en vijvers. Peter werd bestuurslid en later voorzitter van de afdeling Scheldevallei sinds de oprichting van Natuurpunt. Sinds de volledige gemeente Gavere onderdeel is geworden van NP Boven-Schelde, zetelt hij in het bestuur als verantwoordelijke van de Kern Gavere en zal hij deze vertegenwoordigen in de regionale afdeling Vlaamse Ardennen plus.

Contact: peter.breyne@skynet.be


Griet DecoeneLedenadministratie

Griet Decoene. Griet houdt van de natuur en kijkt met grote bewondering naar alles wat groeit en bloeit. Ze was jarenlang verantwoordelijk voor de redactie van de Groenlink. Nu staat ze in voor de ledenadministratie. Bij activiteiten helpt ze mee met de catering en de werving van nieuwe leden.

Contact: grietdecoene@telenet.be, tel: 09 362 09 82 

 


Fernand DaenekyntConservator De Putten

Fernand Daenekynt. Fernand is conservator van het natuurreservaat ‘De Putten’ in Melsen. Toen de  Wielewaalafdeling van Merelbeke in 1994 een conservator zocht voor een reservaat dat toen nog maar 5 ha groot was, ging Fernand in op de uitdaging, die hem nog altijd blijft boeien. Plantenkennis is bijna noodzakelijk om de evolutie van een reservaat op te volgen, met als gevolg dat Fernand zich op de plantenstudie stortte. Fernand vindt het ontstaan van een natuurreservaat belangrijk, hoe het gebied er vroeger uitzag, de erfgoedwaarden. Deze waarden zijn de laatste tijd ook uitgedeind naar houtig erfgoed, vooral naar oude bomen, maar ook de oude bosresten die we nog in Merelbeke vinden. Nu en dan helpt Fernand mee aan beheerwerken of gidst hij een tocht door het gebied.

Contact: fernand.daenekynt@pandora.be, tel: 09 362 79 78


Laurent StevensConservator Tarwemeers

Laurent Stevens. Laurent kent elke boom in de Scheldemeersen van Semmerzake, al was het maar omdat hij de helft ervan zelf geplant heeft. Geen betere persoon dus om conservator te zijn van dat gebied. Laurent heeft geen schrik om zijn handen uit zijn mouwen te steken, de kettingzaag is zijn geliefkoosd instrument. Laurent zetelt voor Natuurpunt in de Gaverse MINA raad. Verder is Laurent een verwoede vogelringer en heeft hij een passie voor honden.

Contact: Mobiel: 0473 820 252


Lieve Van AckerBestuurslid

Lieve Van Acker. Lieve heeft de cursus CVN-natuurgids gevolgd in 2006 en wil haar bewondering en verwondering voor de natuur delen met andere mensen op familiewandelingen. Ze is ook lid van de redactie van de Groenlink.

 Contact: lievevanacker@hotmail.com

  


Dirk De SmetBestuurslid

Dirk De Smet. Hij heeft zowat de hele wereld rondgereist maar de reismicrobe heeft hem nog steeds niet verlaten. Tussen al dat reizen door en zijn betrokkenheid bij de Vogelwerkgroep Gent + is hij een zeer actief bestuurslid voor onze afdeling waarbij hij vooral graag uitstappen organiseert maar ook schuwt hij het 'vuile werk' niet door regelmatig de handen uit de mouwen te steken op de verschillende beheerwerkdagen.

Dirk schrijft graag interessante artikels, maar is liever in het weekend de hort op, op zoek naar interessante plantjes en vogels.

Contact: dirk.desmet@dommel.be


Bestuurslid 

Jolien Herman

 


Bestuurslid 

Caroline Vlaeminck

 


Lieselot De VosBestuurslid

Lieselot De VosLieselot vindt in de natuur onthaasting, rust, klein geluk en verwondering. Daarom wil ze zorg dragen voor onze natuur, in de gewone dagelijkse dingen, maar ook in dat tikkeltje meer. Ze kreeg een voorliefde voor vogels, en om meer te weten en die kennis te kunnen delen met anderen volgde ze de cursus natuurgids bij CVN. Lieselot is een vaste medewerker in het Opvangcentrum voor Vogel en Wilde dieren in Merelbeke. In het bestuur is zij verantwoordlijk voor onze Facebook pagina. Verder gaat haar interesse uit naar de pijlers educatie en studie.

Contact: de.vos.lieselot@gmail.com, Mobiel: 0495 937 401

 


Christiaan De SchuijmerBestuurslid

Christiaan De Schuijmer. Christiaan heeft reeds van in zijn jeugd een uitgebreide interesse ontwikkeld voor natuurexploratie. Tijdens zijn studiejaren in de biologie kwam de voorliefde vooral bij planten, microwieren en insecten te liggen. Reeds van kort na zijn studies werd Christiaan actief bij de toenmalige kern van Natuurreservaten op linkeroever, later bij Natuurpunt Boven-Schelde. Binnen de afdeling werkt Christiaan de laatste jaren vooral ondersteunend o.a. rond monitoring van de reservaten, planteninventarisatie, het uitwerken van een ruimtelijk inventaris van onze reservaten, en enkele (bunker)aankoopdossiers. Jaarlijks probeert hij ook enkele tochten te gidsen en af en toe wat beheerwerkdagen mee te pikken. Verder is Christiaan professioneel actief bezig met duurzaam en energiezuinig bouwen én leven. In zijn vrije tijd houdt hij van wandeltrektochten, ecologisch tuinieren en genieten van het leven op het platteland.

Contact: chris.desc@telenet.be, Mobiel: 0495 862 918


Redactie Groenlink

Lieve Van Acker

Krista Wettinck (VU)

Christiaan De Schuijmer

Walter Galle

Dirk De Smet

Dominique Verbelen

Luc Verstraeten


Aankoopcomité en conservators

Willem Audoor

Michael Bekaert

Fernand Daenekynt

Koen De Witte

Laurent Stevens


MINA-raden

De Pinte

Willem Audoor

Bart De Witte

Walter Galle

Gavere

Laurent Stevens

Jan Verhoeye

Melle

Rudy De Mol

Merelbeke

Guy Huylebroeck (secretaris)

David Galens

Dominique Verbelen


Gecoro

De Pinte

Pierre Bogaert

Merelbeke

Guy De Meulemeester

Melle

Thomas Defoort 

Lieve Van Acker


Regionaal Landschap

Schelde - Durme

Rudy De Mol

Vlaamse Ardennen

Dominique Verbelen


Wildbeheereenheid Land van Rhode

Dominique Verbelen


Bekkenraad Boven-Schelde

Walter Galle


Stuurgroep beheerplan Makegemse Bossen

David Galens (extern expert)

Dominique Verbelen (extern expert)


Adviesgroep ruilverkaveling Schelde-Leie

Bart De Witte

Walter Galle

 

 

 

 

 

 

KardinaalsmutsBokkenorchisWitte EngbloemGewone SalomonszegelHommelorchisFrans RaaigrasKogelbloemHondskruidVeldsalieWildemanskruidSoldaatjeBosorchis

U bevindt zich hier: