Natuurpuntvlees

Het vlees dat we aanbieden is afkomstig van de ongeveer 800 runderen (vooral Galloways) en schapen die Natuurpunt inschakelt om aan graasbeheer te doen. Om de kuddes jong en vitaal te houden, worden elk jaar een aantal volwassen dieren geslacht. De aandachtige lezer is mee: in de ongerepte natuur zorgen natuurlijke predatoren zoals wolven voor het jong en vitaal houden van de kuddes, maar bij gebrek daaraan in onze reservaten nemen de Natuur.ploegen deze taak over. Het vlees van deze dieren kan je nu aankopen. Hierdoor help je de natuur driemaal:

  1. Natuurpunt "nationaal" verdient door de verkoop van de dieren geld, zodat het beheer van natuurreservaten met een veestapel economisch haalbaar blijft. 
  2. Natuur.Boven-Schelde krijgt op die verkoop een commissie, en dit bracht bij de laatste  verkoopsronde 330 euro in het laadje! Deze commissie kunnen we zelf gebruiken voor de lokale aankoop van natuurgebieden. 
  3. Omdat deze dieren enkel oneetbare gewassen eten en die omzetten in vlees, is dat vlees zowat het meest milieuvriendelijke dat in ons land op de markt te verkrijgen is. Conclusie: als je dan toch vlees wil eten, eet dan Natuur.vlees! 

Uiteraard wordt niet alleen de natuur er beter van als je Natuur.vlees eet, ook jijzelf: ons vlees is immers gegarandeerd hormonenvrij, en heeft niet anders dan onbespoten, natuurlijk voedsel gegeten. Geen opgefokt gedoe, geen vetmesterij, allemaal puur natuur. Van Galloway runderen verkopen we uiteraard biefstuk, entrecote en filet pur, maar ook hamburger, blinde vinken, gehakt, filet américain, rundsworst, chipolata's en soepvlees. Van het schaap zijn er schapenbout en merguez te verkrijgen (schapenbout eventueel ook gerookt, een lekker stuk charcuterie!), en van het lam: bout, schouder, kotelet, ragout, karbonaden, gehakt, worst en burger. Tenslotte verkopen we ook bio kokosolie en grasboter.

Duurzaam gevangen vis

Veeakker biedt nu ook duurzaam gevangen vis aan, veelal aangeleverd door Vlaamse vissers.

Meer informatie vind je in deze brochure of op de website van Veeakker.

 

 

 

 

 

 

Bekoorlijke zonde

La condition humaine

Goed, je hebt vegetariërs en carnivoren. Alle, alle respect voor vegetariërs, ik hou van ze (mijn vrouw en dochter zijn V), maar er zijn er die het niet laten kunnen, zoals ik. Vlees. Lekker vlees. Maar, dat is niet zo verantwoord. We weten het. Voetafdruk, onverantwoorde waterconsumptie, sojavelden in plaats van Braziliaanse wouden, mest, stank, bloed... Ach, het leven is niet fraai. Is er dan echt geen enkele mogelijkheid om op een decente wijze te genieten van een lekker stukje vlees?

Yes, we can!

Yes, yes there is. Yes, we can... Met Natuurpuntvlees!

Zal dat het mondiaal probleem oplossen? Neen. Zal dat jouw probleem oplossen? Ja! Want nu kan je, volledig moralinevrij, genieten van een lekkere biefstuk die geen vervuiling veroorzaakt heeft, die geen oerwoud gekost heeft, die... zelfs natuurvriendelijk (geweest) is!

Is dat dan eerlijk, dat ik dat kan en anderen niet? Natuurlijk is dat niet eerlijk: dit is immers een exclusief aanbod van ons aan jou, aan onze leden! Profiteer er van, geniet er van, twijfel niet! Nooit kon zonde zo bekoorlijk zijn!

U bevindt zich hier: