Logo Natuurbericht

Uw dagelijks natuurbericht, gratis ende voor niets!

Een nieuwe soort voor België, een aangespoelde Potvis, de impact van een hittegolf op dagvlinders, de start van de grote paddentrek, een goed jaar voor de Meikever, hoe omgaan met lastige everzwijnen... De natuur levert elke dag nieuws op waarmee je mensen kan verbazen, een gans verhaal kan vertellen, of stof vindt voor leuke bijdrages in het afdelingstijdschrift.

Midden vorig jaar vatte Natuurpunt het idee op om vaker over dergelijke natuurweetjes te berichten. Niet in zwaar wetenschappelijke artikels maar wel op een laagdrempelige, vlotte manier. Dat was meteen het startschot voor www.natuurbericht.be. Intussen loopt dit verhaal als een trein. Er verschenen al ruim 200 berichtjes en meer dan 1.500 mensen schreven zich in op de gratis nieuwsbrief.

Met www.natuurbericht.be wil Natuurpunt Studie kort op de bal spelen: van zodra er zich nieuws aandient, controleren we onze bronnen, spitten één en ander uit en duiden dit in een natuurbericht. Hiermee willen we eerstehandsnieuws aanbieden aan iedereen die op de hoogte wil blijven van wat er zich in de natuur afspeelt. Door een uitgebreide redactie aan experten, input van thematische werkgroepen en een achterban van bijna 90.000 leden, is Natuurpunt steeds meer uitgegroeid tot het kenniscentrum voor natuur in Vlaanderen. Doorgaans zijn we van heel wat fenomenen of gebeurtenissen in de natuur als eerste op de hoogte. En die kennis willen we jullie niet onthouden.

Vaak gaat het om fenomenen die je in gans Vlaanderen kan zien, maar nu en dan focussen we ook op regionale nieuwtjes. De Giervalk die enkele maanden de Maagd van Gent onveilig maakte, de Bonte Tapuit van Doornzele of de ontdekking van een zomerkolonie Franjestaarten in de Makegemse Bossen: je kwam het allemaal te weten via www.natuurbericht.be!

Geïnteresseerd? Abonneer je dan gratis op www.natuurbericht.be. Hierbij heb je de keuze of je dagelijks of wekelijks een nieuwtje in je mailbox wil krijgen. De natuurberichten zijn opgesplitst in verschillende categorieën: vogels, zoogdieren, amfibieën en reptielen, planten, vlinders, kust en zee maar ook opinie en klimaat komen aan bod. Als abonnee kan je kiezen welke natuurberichten je wenst te ontvangen.

Heb je vragen of wens je zelf een natuurbericht te schrijven? Neem dan contact op met natuurbericht@natuurpunt.be en hopelijk mogen we ook jou gauw verwelkomen als trouwe lezer of schrijver van natuurberichten.

 

U bevindt zich hier: