Word lid van Natuurpunt

‘Word lid’. Tja, die vraag krijg je vast wel vaker. Artsen Zonder Grenzen, Greenpeace, Vredeseilanden… met hordes dingen ze naar de gratie van potentiële leden. En Natuurpunt doet naarstig mee.

Waarom leden belangrijk zijn

Dat is een vraag met vele antwoorden. Natuurpunt is een belangrijke speler in het sociaal middenveld, net als UNIZO, Test Aankoop, de Boerenbond of de vakbonden. Al deze spelers focussen op een eigen thema en proberen daar maximale aandacht voor te krijgen. Misschien is het een beetje jammer maar - zoals wel vaker - geldt ook hier de macht van het getal: verenigingen met meer leden, krijgen doorgaans meer aandacht. Een groot aantal leden toont immers aan dat er een groot maatschappelijk draagvlak is voor de thema’s van vereniging X of Y. En  - het moet gezegd -  op dat vlak boert Natuurpunt niet slecht: met bijna 90.000 leden-gezinnen kan niemand er nog aan twijfelen dat natuur leeft in Vlaanderen. Die macht van het getal zorgt er ook voor dat Natuurpunt gemakkelijker kan wegen op het beleid, of dat Natuurpunt een interessante partij wordt voor commerciële partners. Met haar 90.000 leden-gezinnen slaagt Natuurpunt er als geen ander in om gebiedsdekkend in gans Vlaanderen aanwezig te zijn als behoeders van meer en betere natuur voor iedereen.

Maar leden zijn meer dan een nummer. Toegegeven: een aantal leden zijn ‘papieren leden’, mensen die jaarlijks hun lidmaatschap betalen, gewoon als sympathisant, omdat ze de doelstellingen van Natuurpunt ondersteunen. Ook die leden zijn van levensbelang, net omwille van die macht van het getal. Bij heel wat anderen wordt dat engagement echter een pak concreter. Hoe dan? De meesten nemen wel eens deel aan begeleide natuurwandelingen. Anderen steken de handen uit de mouwen tijdens beheerwerken: wilgje knotten, haagje planten, stortje opruimen, knuppelpadje aanleggen. Leden met beleidsinteresse vertegenwoordigen Natuurpunt in diverse adviesraden en stuurgroepen. Nog anderen bakken al eens een taart of spelen met graagte barman of barvrouw tijdens de vele happenings. Hoe meer leden, hoe beter we al deze taken ingevuld krijgen. Laat het duidelijk zijn: Natuurpunt is een vereniging voor en door vrijwilligers. Onze vrijwilligers vormen het menselijk kapitaal, een kapitaal van onschatbare waarde. En het zou mooi zijn mochten we ook jou bij deze dynamische ploeg mogen verwelkomen.

Word lid van de grootste natuurvereniging in Vlaanderen

Lidmaatschap van Natuurpunt is meteen voor het hele gezin. Voor Natuurpunt vormt iedereen die onder één dak samenwoont een gezin. Voor slechts 27 euro per jaar (2,25 euro per maand) ben je met het hele gezin lid van Natuurpunt. Je steunt daarmee onze vereniging, de natuur en jezelf:

• Je ontvangt vier keer per jaar het nationale ledentijdschrift Natuur.blad, boordevol informatie over de natuur in Vlaanderen. Ben je meer geïnteresseerd in de natuur in eigen regio? Geen nood, alle leden uit ons werkingsgebied krijgen ook de Groenlink toegestuurd, het afdelingstijdschrift van Natuur.Boven-Schelde.

• Als nieuw lid sturen we jou een welkomstpakket met daarin o.a. een cd met vogelgeluiden, een mooie Natuur.wandelgids met 30 wandelingen in onze mooiste natuurgebieden...

• Je kan (met je gezin) gratis deelnemen aan onze talrijke activiteiten.

• Op de meeste producten uit de Natuur.winkel krijg je 10% ledenkorting. Met de aankoop van een paar boeken of een verrekijker, kan je jouw lidgeld al meteen terugverdienen!

• En ook bij heel wat partners van Natuurpunt krijg je een fikse korting op vertoon van je lidkaart. Wist je dat je bij AS Adventure 7% korting krijgt op het ganse gamma? Bij de aankoop van een zichzelf respecterende tent of rugzak, scheelt dat algauw een slok op een borrel.

Hoe word je lid?

Via domiciliëring

Domiciliëren betekent dat je Natuurpunt de toelating geeft om jaarlijks je lidgeld van je rekening te innen. Dit heeft alleen maar voordelen:

• Op die manier help je Natuurpunt duizenden euro’s te besparen. De vereniging betaalt vandaag immers heel wat druk- en verzendingskosten voor herinneringsbrieven. Wanneer je jouw lidmaatschapsbijdrage domicilieert, kan Natuurpunt dat bespaarde geld besteden aan het echte natuurbehoud.

• Je kunt ook nooit vergeten om je lidgeld te betalen. Zo hoef je dus nooit een nummer van Groenlink of Natuur.Blad te missen.

Je kan het pdf-formulier hier downloaden. Print het formulier uit en zet er met balpen een handtekening onder. Stuur het vervolgens naar Natuurpunt – ledenadministratie, Coxiestraat 11, 2800 Mechelen. De inning van je lidgeld volgt dan automatisch. Een overschrijving is dus niet meer nodig.

Via jaarlijkse overschrijving

Lid worden kan ook door storting van 27 euro op rekeningnummer BE35 8904 3406 5937 met vermelding 'Lidmaatschap'. Je wordt automatisch lid van de afdeling waar je woont. Wil je toch lid zijn van een andere afdeling? Vermeld dit op het domiciliëringsformulier of in de mededeling van je overschrijving.

Enkel abonneren op de Groenlink?

Dat kan. Schrijf 7,50 euro over op rekeningnummer BE22 8910 4402 2347 van Natuur.Boven-Schelde met vermelding 'Abonnement Groenlink'.

Help de natuur in Vlaanderen en word met het hele gezin lid van Natuurpunt!

Duizenden enthousiaste vrijwilligers vormen het kloppend hart van onze vereniging. Ze zijn dagelijks in de weer om de meest waardevolle natuur in jouw buurt de bescherming te geven die ze verdient. Helpende handen zijn altijd welkom, maar ook als sympathiserend lid hebben we jou hard nodig. Om sterker te staan als we morgen met de lokale overheid gaan praten, bijvoorbeeld.

U bevindt zich hier: